City Discovery: “Stadswandelingen”:

Uitgaande van de talrijke mogelijkheden, hebben wij voor jou als gemoedelijke bezoeker een aantal originele stadswandelingen uitgestippeld vertrekkende vanuit een ongewoon perspectief.

“Met de ugen van ne Brusseleir”

Of de stad en haar charmes verkennen vanuit een merkwaardige invalshoek: door de ogen van een Brussels Ketje! Met ons groot hart voor onze stad als geboren en getogen Brusselaars, zal deze wandeling een authentieke onvervalste ervaring zijn. De straten van Brussel met hun verhalen.

Puur Brussel…

Wat kan je verwachten: een wandeling door de stad langsheen onze favoriete plekken. Tevens snuiven we de Brusselse lokale cultuur op en haar welbekende nonchalance, vertellen heel wat vermeldenswaardige anekdotes en luchtige verhalen rond bekende Belgen en Brusselaars en, zoeken verborgen stadspareltjes en curiositeiten op. Kortom, “walk in our shoes for a moment”? Een rondleiding die de innemendheid van de stad ontsluiert!

Duur: 2u of 2u30. Startuur: In overleg te bepalen. Startplaats: in de buurt van het Justitiepaleis. Optioneel: Om van de lokale sfeer nog beter te proeven kunnen we onderweg even een leuke kroeg binnenspringen. Typisch Brussels, altijd gezellig. We voorzien dan een extra tijd van 30 minuten.

“Van de Nord no de Midi”

Of een onalledaagse ontdekking van een ietwat intrigerend stukje Brussel waar de Zenne loopt of beter…liep. Is gekend door velen en toch totaal onbekend.

Een letterlijke ongewone rondleiding…

Wat kan je verwachten: de wandeling start aan het Zuid, daar waar de Zenne Brussel omarmt. Klein en Groot Eiland, de Beursomgeving, Sint Jacobswijk, Brouckèreplein, Martelaarsplein, Alhambrawijk etc. passeren allemaal de revue evenals de voetgangerszone en de Centrale Lanen welke ontelbare schatten her- en verbergen, om zo te eindigen in de befaamde Noordwijk. Meeslepend en razend interessant!

Duur: 2u of 2u30. Startuur in overleg te bepalen. Startplaats: in de buurt van de Grote Spui. Optioneel: Het is eveneens mogelijk en aan te raden om de nieuwe merkwaardige wijk van Tour & Taxis, naast de Noordwijk langs het kanaal (Canal.Brussels), mee op te nemen in onze wandeling. In dit geval voorzien we een extra tijd van 45 minuten.

“Van Huug no Lieg”

Of, een fascinerende verkenning doorheen het hart en de ziel van de oude stad. Een boeiende kijk op het verleden vanuit de Bovenstad met de passende Koninklijke grandeur naar de Benedenstad of de gemoedelijke buik van Brussel, waar de stad leeft en bruist.

Een vermakelijke hapklare kroniek…

Wat kan je verwachten: we starten onze wandeling aan de Zavel om vervolgens de wandeling verder te zetten richting Koninklijke Wijk en de Coudenberg met haar Bourgondisch verleden, om zo het middeleeuws Ilot-Sacré in te duiken, dan richting buik van de stad, namelijk: St Gorikswijk, St Katelijnewijk, Dansaertwijk, Vlaamse Steenweg en eindigen doen we op de gezellige Vismarkt. Verbazingwekkend!

Duur: 2u of 2u30. Startuur in overleg te bepalen. Startplaats: in de buurt van de Kleine Zavel. Optioneel: De Zavelwijk en meer bepaald het prachtige Egmontpark kunnen mee opgenomen worden in onze wandeling. Extra tijd van 30 minuten zal voorzien moeten worden.

“Mix the City”

Of, het exploreren van een grootstad en het ontrafelen van haar opmerkelijke urban culture. Brussel, hoofdstad van België en Europa, een ietwat onstuimige gastvrije kosmopolitische wereldstad op mensenmaat, een steeds muterende “scène” van contrasten met een enorme diversiteit zowel qua inwoners als buurten, architectuur, gastronomie, etc. Kortom, een ware cultuurmix met een unieke identiteit.

Wat maakt Brussel zo uniek?

Wat kan je verwachten: we zoomen in op het kosmopolitische en multiculturele van de metropool, het kruispunt der culturen, het stadsleven, de dynamiek van de stad, de nieuwe stadsontwikkelingen en, op het fascinerende hedendaagse Brussel met al haar complexe uitdagingen voor de toekomst. M.a.w., waarom is Brussel…Brussel geworden en hoe zal ze zich verder ontplooien?  Boeiend, pakkend en verhelderend…

Duur: 2u of 2u30. Startuur in overleg te bepalen. Startplaats: in de buurt van het Rouppeplein. Optioneel: de Kanaalzone in de buurt van de Vlaamse poort kan geïntegreerd worden in deze rondleiding. Extra tijd van 45 minuten zal dan voorzien moeten worden

 “The City Cruise”

Of, een gemoedelijke, ongedwongen rondvaart…te voet doorheen het oude centrum van de stad. Je zult op een zorgeloze manier vergezeld worden langsheen de verschillende bezienswaardigheden en genieten van de openbaring van de stad.

Een ontspannende rondvaart …maar dan op wandelschoenen!

Wat kan je verwachten: deze wandeling bied je de mogelijkheid om de hotspots, de architectuur zoals de unieke Art-Nouveau maar ook het Neo-Classicisme, de typische Brusselse sfeer, het dagelijkse stadsleven van de Zinnekes, de trendy plekjes, evenals de lokale culinaire smaakverwenners, samen te aanschouwen, en dit, doorspekt met hartige anekdotes. We vertrekken in de buurt van de Oude Graanmarkt om via de Grote Markt en de Zavel te eindigen in de volkse Marollen. Heerlijk genieten!

Duur: 2u of 2u30. Startuur in overleg te bepalen. Startplaats: aan de kaaien van de Vismarkt. Optioneel: De Louizawijk kan mee opgenomen worden in onze wandeling. In dat geval voorzien we een extra tijd van 45 minuten.

“Extraatjes”

Tot slot hebben we voor bepaalde doelgroepen een extraatje voorzien. Allen hebben dezelfde aanpak als onze City Cruise hierboven maar met een lichtjes verschillende invalshoek om het voor jou nog aangenamer te maken!

De Oranje wandeling: Met onze sympathieke Nederlandse buren hebben we veel meegemaakt destijds. Even de gemeenschappelijke historische verhalen en anekdotes aanhalen? Ons collectief geheugen zal inmiddels aangescherpt worden!

De Memory Lane Tour: Heb je Brussel al lang geleden eens bezocht? Of vroeger in de stad gewoond? En wil je opnieuw ondergedompeld worden in…oude herinneringen? Laat ons weten wat jou kan plezieren! Maatwerk is hier zeker mogelijk.

De Slow City Tour: Ben je hier voor een business-trip? Wat verpozing nodig? Wij stellen jou een ontspannende break voor, namelijk: een compacte wandeling op maat dicht bij uw hotel of verblijf. Relax, enjoy and take your time!

“Op maat”

Wetende dat Brussel zo veel meer te bieden heeft en je misschien een specifieke buurt of wijk wenst te verkennen (o.a. de Squares, Flagey, Matongé, Chatelin, Europa & Leopoldswijk, Brugmannwijk, …), laat het ons weten. Wij zullen dit bekijken en een voorstel uitwerken rekening houdend met onze specifieke aanpak.

Keuze gemaakt? Neem gerust contact op.

Met veel enthousiasme kijken we ernaar uit om jou te vergezellen!

“City Connexion…een stad vertelt!”

Top