City Discovery “Walking Tours – Stadswandelingen”

The Magnificent Seven Tours

Wilt u bepaalde zintuigen meer prikkelen ? Door een specifieke typische karakteristiek van Brussel  extra te belichten ? Dan stellen wij u, of na overleg met u (op “maat dus”), volgend menu voor :

 • Heart and Soul : Daar waar de Zenne loopt, is Brussel ontstaan. Het is het hart en de ziel van de oude stad. Zin om de Benedenstad te ontdekken ?
 • Power and Splendour : Verdere ontwikkeling van de stad en de macht na de onafhankelijkheid met de nodige grandeur. Zullen we de Bovenstad eens verkennen?
 • Colours of the City : Brussel is een  kosmopolitische wereldstad op … mensenmaat. Het is een mengelmoes van woonwijken, urban cultures en gemeenschappen die aan een gezamenlijke toekomst bouwen. Zullen we samen de migratiestromen ontrafelen en de dynamiek volgen ?
 • Patchwork of hidden Pearls : Het geanimeerd verleden en de openheid van de stad hebben er toe geleid dat Brussel een unieke identiteit heeft. Het weerspiegelt zich in een continue dynamiek en verandering welke leidt tot een … mix van verborgen geheimpjes. Deze gedaantewisselingen  ontdekken en in hun perspectief plaatsen ?
 • Art Nouveau and Fin de Siècle : Brussel heeft een eigen origineel architecturaal patrimonium  opgebouwd door de turbulente eeuwen heen en wordt vandaag , erfgoed van morgen, verder gezet. Nieuwsgierig ?
 • Flavours of Brussels : Bier, frieten, chocolade, wafels, spruiten en witloof. En de talrijke restaurants en brasseries die de stad telt – ook street food –  verraden de Belgische culinaire hoogstandjes. Zin om er enkele te bezoeken tijdens de wandeling ?
 • Vibrant and Trendy City : Brussel is een hedendaagse stad met talloze activiteiten op vlak van kunst – tot  stripmuren – , theater, mode, concerten, hippe plaatsen van ontspanning met originele cafés en bars. Samen een paar trendyplekjes verkennen en … binnenwippen ?

The Unexpected  Joyous Entry Tour

Hebt u liever een verkennende en verrassende “Blijde Intrede”- wandeling ? Zonder specifieke voorkeur en toch met dat tikkeltje extra ? Wij bezorgen u een leuke, boeiende plug-in.

Vertoeft u al langere tijd als toerist of als nieuwkomer in Brussel ? Dan is deze wandeling ook fantastisch. U krijgt een overzicht van de stad bij uw aankomst. Zodat u achteraf als échte ontdekker verder kunt.

The City Cruise

Als u de Blijde Intrede-wandeling in een nog meer authentiekere versie wenst, dan zullen we u uitgebreid verwennenEen rondvaart te voet !  Zo geniet u nog intenser van de stadspareltjes, de sfeer, de anekdotes evenals… het minder gekende Brussel indien u het wenst.

Welkom aan boord !

The Neighbourhood Exploration Walk

Gaat uw voorkeur naar een specifieke wijk ? Wij stellen u een aangepaste wandeling voor.

Om te faciliteren, hierna de  wijken :

 • Zavelwijk/ Wijk van de Marollen/ Zuidwijk
 • Kruidtuin/ Sint Hubertus omgeving/ Grote Markt/ Koningswijk/ Kunstberg
 • Kanaalwijk/ Noordwijk/ Begijnhof buurt/ Vismarkt/ Beurs/ Ilot Sacré
 • Dansaertwijk/ Graanmarkt/ Sint-Goriks- / Sint Jacobs-/ Sint Jans-wijk
 • Leopoldwijk/ Matongé wijk/ Squares/ Gulden Vlies omgeving
 • Europesewijk/ Jubelpark/ Tervurenlaan
 • Flagey wijk/ Vijvers van Elsene/ Terkameren/ Solboschbuurt
 • Louizawijk/ Kasteleinwijk/ Brugmannwijk
 • Oostzuid : Woluwedal / Zoniënwoud/ Sint Job/ Observatoriumwijk (*)
 • Noordwest : Josephatwijk/ Atomium/ Heyzel plateau /Basiliek /Neerpede (*)
 • Brusselse Parken (*)

             (*) met openbaar vervoer of persoonlijk voertuig of fiets.

 The Memory Lanes Walk

Of hebt u Brussel al bezocht ? Of in  de stad gewoond ? En wilt u opnieuw ondergedompeld  worden in oude herinneringen ? Als toemaatje hebben we ons Memory Lanes-uitstapje . Laat ons weten wat jou kan plezieren .

En, als snoepje bovenop , kunnen we aan onze lokale bezoekers een Toffe Brusseleir Tournée aanbieden waarbij we de authenticiteit van Brusselse Zinnekes en Ketjes zoals  Bosmans en Copenolle … zullen opzoeken. Opgelet, kennis van  Nederlands en Frans zijn noodzakelijk … om van hun zwans te kunnen genieten !

The Slow City Walk

Bent u hier voor een business-trip ? Of een korte tussenstop in de stad ? Wat verpozing nodig ? Wij stellen u een ontspannende break voor. Namelijk een compacte Slow City-wandeling dicht bij uw hotel of verblijf met tips voor een lokaal restaurantje met regionaal menu of , een origineel  museum,… Keep it simple , enjoy and relax .

 

Keuze gemaakt ?  Met veel enthousiasme kijken we ernaar uit om u te vergezellen !

En,  uitdrukkelijk voor bedrijven :

The Playful Company Trips


Maatwerk is aanbevolen voor bedrijfsevents , voor personeelsevenementen  en, voor buitenlandse collega’s en/of klanten die in België even op werkbezoek zijn. Aan hen bieden we een aangename , ludieke en leerzame uitstap , net zoals voor jullie.

Neem gerust contact op en u krijgt van ons een aparte offerte.

Top